餐廳: 滿粥順德粥底海鮮火鍋
資訊:

2019-03-20 1015 瀏覽
一行六人去食海鮮粥底火鍋有7款特定海鮮先講句公道說話跟餐嘅海鮮係新鮮嘅 好食嘅之但係除左鮑魚、貴妃蚌計人頭各一蝦一人兩隻 蟹一人半隻之外多寶魚一人兩件都無 沙白同蜆仔一人3至4隻? ! 完全覺得同隔離枱2個人食嘅份量各多幾隻自選火鍋料嘅牛肉同豬肉又係多2個人食ge幾塊墨魚滑6個人份量竟然係飯碗半碗ge份量粟米得5薄片 最嬲係咩? 以下係我唯一一張太睇唔過眼影低嘅一張相呢碟野 係夾左3 4塊之後影我真係太睇唔過眼決定要影低佢寫呢編食評! ! !我地額外叫左碟大嘅手切肥牛 138蚊無錯 係138蚊! 仲要加一 應該有10至12塊上到枱 我問 “呢碟大黎架?”個男侍應自己都忍唔住笑左 話 “係呀!”不過長輩話算喇 我就無再追問!由於太小食物 加了其他食物個炸魚角咸到飛起! 🤢又加左8隻蝦但上枱時好古惑地主動幫我地一野倒哂d蝦落煲到然後我地發現 係死蝦黎 跟餐嘅係生蝦其實20蚊4隻唔會話期望d咩但佢呢個行為 再加上本身已覺得伏 所以好反感!食到咁上下 個煲得翻勁小湯要求加湯被拒話一陣煮粥會太多水 依家岩仲話包我地一人食到兩碗粥但目測d湯 得一人半碗? ? 仲話要煮粥?最後我地堅持加 食埋d野就
一行六人去食海鮮粥底火鍋
有7款特定海鮮
先講句公道說話
跟餐嘅海鮮係新鮮嘅 好食嘅
之但係除左鮑魚、貴妃蚌計人頭各一
蝦一人兩隻 蟹一人半隻之外
多寶魚一人兩件都無
沙白同蜆仔一人3至4隻? !
完全覺得同隔離枱2個人食嘅份量各多幾隻
自選火鍋料嘅牛肉同豬肉又係多2個人食ge幾塊
墨魚滑6個人份量竟然係飯碗半碗ge份量
粟米得5薄片
最嬲係咩?
以下係我唯一一張太睇唔過眼影低嘅一張相

呢碟野 係夾左3 4塊之後影
我真係太睇唔過眼決定要影低佢寫呢編食評! ! !
我地額外叫左碟大嘅手切肥牛 138蚊
無錯 係138蚊! 仲要加一 應該有10至12塊
上到枱 我問 “呢碟大黎架?”
個男侍應自己都忍唔住笑左 話 “係呀!”
不過長輩話算喇 我就無再追問!

由於太小食物 加了其他食物

食到咁上下 個煲得翻勁小湯
要求加湯被拒
話一陣煮粥會太多水 依家岩
仲話包我地一人食到兩碗粥
但目測d湯 得一人半碗? ? 仲話要煮粥?
最後我地堅持加
食埋d野就叫煮粥
d粥係一bad煮好加落去搞搞搞
拎左一bad 兩碗份量嘅米糊過黎
呀姐加之前就係咁話我地加左湯
d粥會好稀。。。 乜乜乜
仲話本身唔可以再加米糊俾我地
不過我地要求先俾
好似皇恩浩蕩咁
但明明隔離枱二人食個煲粥
份量多好多 。。一人兩碗都有剩!
最後我地要求之下 先加d米糊俾我地
最後其實一人都無食到兩碗!
仲話我地如果食唔哂d粥拎走
我地清哂喎!
講到呢度
我發現我最失敗係無影低d相俾大家睇6人份量有幾小
事關我通常都係影低正嘅野食
呢間d野唔係唔好食
而係一上到枱 d野食小得可憐我已經失望o咀了無心情影
大家想像下佢係可以用翻2個人食ge同一個食物塔加一碟蟹同魚 上枱俾我地
係有幾小! ! ! !
最後如果各位要去食
就兩個人去食! 千其唔好多過2個
因為好多野食都係幾多個人都好
同兩個人食ge份量無異! !

提多一點
服務真係好一般