2022-10-29 90 瀏覽
呢間米線舖成日見關注組有人討論,而且評語都唔差,所以終於的起心肝黎試下,點知真係中咗大伏🫠。.餐廳係sell石鍋米線,配料選擇都算多,而且湯底都有幾多款,Menu睇落都算正正常常。當日嗌咗三款配料,有蘿蔔、墨魚丸同五香辣豬軟骨,配馬來肉骨茶湯底🫡。拿,呢幾樣餸諗住穩穩陣陣,點知個蘿蔔唔甜之餘竟然係酸嘅又有啲硬,未食過咁難食嘅蘿蔔,食左一舊就已經食唔到落去。🙃 其餘個兩樣餸尚算正常,但份量真係好少。而個肉骨茶湯底好明顯係用湯包開嘅,味道正常但真係冇咩誠意,唔知係咪味精太重,飲完喉嚨唔係太舒服🤢。.另外,想講下餐廳整體感覺唔太衛生。全部配料都係放曬係啲放題用嘅開放式雪櫃度。個雪櫃放係樓面,一有order職員就會係個度夾再上菜。但個雪櫃門基本上係長期打開,啲配料夠唔夠凍去保存就真係唔知,加上見到有啲烏蠅飛來飛去。🫣 而且眼見雪櫃入面有啲牛肉出曬血水浸住,唔知放左幾耐,見到都小驚。.其實呢間米線舖好似係主打自製石鍋米線,姐係比啲未熟嘅配料你放入石鍋自己煮。但係當日上菜嘅時候已經係煮熟曬係碗米線入面,心諗你唔比人煮就咪用呢樣野做招徠😂。呢間野真係不可一不可再,希望大家唔好以身試伏。