2017-01-06
咁岩放工又口痕想食D野先去睇戲即刻上OPENRICE睇下有咩新野食唔講都唔覺最近廣華附近多左好多新既小食店!!今次我地食既係最近好HIT既小籠包!!!我地四條友嗌左2個蟹黃湯包,2份蟹黃小籠包同1份鮮肉小籠包$35/5因為人比較多既關係,我地等左5分鐘先落到單,再等多15分鐘先食到蟹黃湯包$45/1食評:一打開,「哇」聲不斷,因為真係成隻手咁大,而且店家好細心,會比埋飲管我地吸D湯水,成個湯係勁濃郁又香又重蟹味,加上原來入面係有蟹肉成個包真係皮薄多汁,友人食到成台都係汁哈哈,證明真係多汁!!蟹黃小籠包$45/5食評:未食之前覺得小籠包冇俾飲管我地,應該少D汁,但原來唔係!!一咬落去D汁BEE哂出黎,都係KEEP到好濃郁既湯汁味道,呢個比湯包更正既地方係,食落冇咁「拿手唔成勢」,一啖一個就搞掂,而且皮夠薄,好正宗!鮮肉小籠包$35/5食評:呢個肉質會爽口D,湯汁會咸D,但係都KEEP到皮薄呢個水準,因為有朋友係唔食得海鮮,所以我地嗌左一份黎試下,同大公司既質素有得FIGHT!!一點都不失禮!!
即刻上OPENRICE睇下有咩新野食
唔講都唔覺最近廣華附近多左好多新既小食店!!
今次我地食既係最近好HIT既小籠包!!!
鮮肉小籠包$35/5