2023-05-24 29 瀏覽
我成日都會去大南街行下文青店,食下餃子。近來都會見到有一間比較新潮啲嘅日式串燒店,其實我都想試好耐,今日的起心肝,同老婆去嗰間叫幾串串燒試吓。我哋叫咗幾串:雞皮、雞腎、雞軟骨、雞脆骨、雞全翼同埋京蔥雞肉,全部都係雞。啲師傅即叫即燒,燒出嚟香味十足。我哋喺街邊都只係等咗一陣就有得食。隨串燒附送一包辣味粉。我哋怕熱氣,所以冇落,不過落埋應該更加之有風味。間鋪係冇得坐低食嘅,都係做外賣。但係我哋急不及待,行埋一邊就即刻食。啲串燒非常惹味,火候十足,亦都食得出食材非常新鮮。啲雞皮煙韌,雞軟骨超爽,啲雞肉都好鮮嫩。串燒令人非常開胃,即刻胃口大開去附近食埋個晚飯。總括來講,非常值得推介,下次再同朋友買幾請帶埋啤酒過嚟食。

2023-05-22