2017-08-19 1194 瀏覽
每逢特別日子,都會好苦惱去邊間餐廳慶祝通常放題就係我第一樣諗到嘅嘢,款式多多價錢中游,又咩都有得食,相信都冇乜人會抗拒 而且上網睇下最近有咩優惠,搵到八幡屋日本料理最近有訂座6選1優惠,升級升題仲會送芝士焗龍蝦 咁我當然唔會執輸啦 我一向都反其道而行,第一樣食嘅嘢唔係刺身,而係甜品 首先就點咗泡芙、有原味、士多啤梨、仲有綠茶味道都幾多樣,而且質感唔錯 相當之creamy ,質感鬆軟,甜而不膩,食左三粒都無膩既感覺 三種口味都好好,最愛士多啤梨既酸酸甜甜當中最特別既甜品就係布朗尼,細細粒咁一口一個而且仲熱辣辣送上,入面嘅流心朱古力都真係要小心辣親個口濃濃嘅朱古力味超正 食完甜品開始我嘅正餐之旅啦 時令燉湯,係入面真係可以搵到肉同藥材 感覺好真材實料而且唔會過鹹,有家的感覺 芝麻雞翼係我另一至愛,香脆嘅外皮、內裏滑溜嘅肉,加上少少嘅肉汁每一次都要食三、四隻先可以過到口癮 而食物真係越煎炸,越好食㗎 所以又有咩可能唔食埋天婦羅呢呢度比較特別係因為仲有薯餅,外層就唔似麥當勞既薯餅 反而似吉列炸蠔出面嘅質地多啲 入面薯蓉唔係行細緻路線,有顆粒感,口感多層次,都好香同出面賣日式炸物嘅舖頭,質素差唔
每逢特別日子,都會好苦惱去邊間餐廳慶祝
咁我當然唔會執輸啦

我一向都反其道而行,第一樣食嘅嘢唔係刺身,而係甜品
首先就點咗泡芙、有原味、士多啤梨、仲有綠茶
味道都幾多樣,而且質感唔錯
三種口味都好好,最愛士多啤梨既酸酸甜甜
當中最特別既甜品就係布朗尼,細細粒咁一口一個
而且仲熱辣辣送上,入面嘅流心朱古力都真係要小心辣親個口
濃濃嘅朱古力味超正

食完甜品開始我嘅正餐之旅啦
時令燉湯,係入面真係可以搵到肉同藥材
感覺好真材實料而且唔會過鹹,有家的感覺
每一次都要食三、四隻先可以過到口癮

而食物真係越煎炸,越好食㗎
所以又有咩可能唔食埋天婦羅呢
呢度比較特別係因為仲有薯餅,外層就唔似麥當勞既薯餅
反而似吉列炸蠔出面嘅質地多啲
入面薯蓉唔係行細緻路線,有顆粒感,口感多層次,都好香
同出面賣日式炸物嘅舖頭,質素差唔多
天婦羅粉漿都算薄,油膩感唔太重,感覺唔會太邪惡

跟住就到我好期待嘅芝士焗龍蝦~

芝士好多,舖到龍蝦抖唔過氣來,而且龍蝦肉質好結實
成功剝到完整既龍蝦肉出黎有好大嘅成功感,食落都特別滿足