嘩,谷到深井一間咁有人情味嘅食肆喇,講緊嘅係我今日食過嘅燒鵝啦!🦆 首先,條燒鵝賣相實在係夠晒靚仔,啲鵝皮嘅焦香同脆口感,真係叫人一試鍾情。夾一塊肉入口,即刻湧出嘅係啲肉嘅甘香,滿嘴都係肉汁,夠晒juicy,叫做一流!另外,我仲試咗個蒜蓉粉絲蒸蟶子,簡直係鮮味炸弾!啲蟶子食落去爽口得滯,粉絲吸滿咗海鮮嘅精華,加埋炸到金黃嘅蒜茸,條味簡直唔搞作,地道得嚟又帶勁。再嚟就係啲豉汁蒸魚雲啦,講真,我原本對呢個菜冇乜期望,不過一上桌就完全改觀!魚雲嘅滑溜口感加上豉汁嘅鹹香,搣埋成一間之後,簡直係口口都帶嚇喜!總結落嚟,依家個肚仲喺回味緊,呢個食肆真係深得我心!想食啲地道嘅燒鵝,呢度絕對值得一試!👍🏼👍🏼劈棱啲嚟嘅食客真係梗係满意返屋企!