2020-06-16 54 瀏覽
早幾日陪朋友拎左架車去大圍整難得過去大圍梗係要睇吓有咩好嘢食😁行過條街見到有個寫住「Windmill風車」既招牌,好似好神秘嘅感覺😁 停底睇下原來係一間西餐酒吧小店,又幾得意wo😎所以就入咗去試吓!餐廳裝修帶有一點簡約歐陸風,仲有盞吊燈😀 雖然店舖唔算好大但樓底都算高有空間感,都坐得幾舒服!見到餐廳都有買好多唔同種類嘅啤酒🍻都幾吸引!但因為朋友要揸車嘅關係所以大家都沒有order酒飲,確實有點小可惜~ 至於晚餐menu ,有分bar bite, Appetizers同Main等等. 以小店來講都算多選擇!我地叫左三款唔同食物,分別係蒜香一口牛、白酒煮蜆配蒜蓉包同埋 西班牙脆皮乳豬配彩椒汁!蒜香一口牛一上到枱已經聞到勁香😍 呢個一口牛既蒜香汁好濃好惹味,我個人好喜歡呢種蒜香味所以食唔停口!牛肉煮得也剛剛好,無overcook,不錯👍🏻白酒煮蜆配蒜蓉包呢個菜式既蜆都幾大隻幾新鮮,隻隻都有蜆肉!佢個汁煮得唔錯,唔算好濃所以不停食都唔覺得有好膩嘅感覺!呢個菜式既重點其實就係要用蒜蓉包點過汁一齊食😍佢哋個蒜蓉包焗得幾好,好香好脆口,又夠蒜蓉味👍🏻!西班牙脆皮乳豬配彩椒汁呢個脆皮豬,同我平時喺出邊
早幾日陪朋友拎左架車去大圍整
難得過去大圍梗係要睇吓有咩好嘢食😁

餐廳裝修帶有一點簡約歐陸風,仲有盞吊燈😀

蒜香一口牛

白酒煮蜆配蒜蓉包

西班牙脆皮乳豬配彩椒汁

呢個脆皮豬,同我平時喺出邊食嘅西班牙乳豬有D唔同,感覺都幾特別!乳豬處理得好所以食落沒有豬腥味!豬皮焗得好脆口,而肉質又好嫩滑軟熟,配上彩椒汁一起吃不會感到油膩,都幾夾!

• 白酒煮蜆