2023-11-16
終於爆肝換來平日放左日假💁🏻♀️去左大圍同朋友悠閑地食個午餐之約,可以寫個午餐食評啦😆簡左間開左好多年既小店試下,比較多選擇的一汁三菜🍱🥢· - - · - - · - - · - - ·🔸鮭魚醬油湯茶泡飯+$25|鯖魚味增煮|麻油柑橘沙拉|桂花烏龍茶(熱)🐟🔹 鮭魚醬油湯茶泡飯|蕃茄奶油燉雞|大阪章魚燒|桂花烏龍奶蓋茶(凍)+18🐔🔸 小倉抹茶淋醬雙層華夫 🍵🥯· - - · - - · - - · - - ·鮭魚醬油湯茶泡飯係唔錯,成個餐份量係不錯,健康既感覺👍🏻鯖魚味增煮🐟🥢同蕃茄奶油燉雞🍅🐔都感覺健康既同埋睇落賣相唔錯,味道就唔太驚喜,但悠閑午餐算是簡單美味🍱👌🏻甜品方面…反而有點小失望(*´-`*)個窩夫🧇感覺上似冬甩既口感🍩🥯同埋只得紅豆抹茶淋醬,有點單調🍵🫘🥯· - - · - - · - - ·個人整體評價📝/巧吃:6.5/10✨/價錢:7/10 🌟/服務:6.5/10 💫/打卡able:7/10✨/清潔度:7/10⭐️/人均: $167· - - · - - · - - · 屋子咖啡📍 大圍積信街49號安信樓地下P號舖#foodiedesu大圍 #foodiedesu
去左大圍同朋友悠閑地食個午餐之約,可以寫個午餐食評啦😆
簡左間開左好多年既小店試下,比較多選擇的一汁三菜🍱🥢
· - - · - - · - - · - - ·
🔸 小倉抹茶淋醬雙層華夫 🍵🥯
· - - · - - · - - · - - ·
鮭魚醬油湯茶泡飯係唔錯,成個餐份量係不錯,健康既感覺👍🏻
甜品方面…反而有點小失望(*´-`*)
個窩夫🧇感覺上似冬甩既口感🍩🥯
同埋只得紅豆抹茶淋醬,有點單調🍵🫘🥯
· - - · - - · - - ·
#foodiedesu大圍
#foodiedesu日式
#foodiedesu一汁三菜
#foodiedesucoffeeshop
#hkfoodie #吃貨日常 #香港美食 #各區美食#美食推介#假日好去處#大圍美食 #美食之神是眷顧我der #一汁三菜 #foodiedesu#hongkongfoodie#hongkongfood#foodislife