2024-07-12
今日放工同老公去大圍搵野食,經過見到呢間劉興記食生煎包,又有人排隊,就入左去試下。舖頭細細間,坐位係有少少窄,但感覺唔算迫,而且落單已經先進到有得用QR code!唔使叫侍應,好方便。🥢 鮮雞湯小雲吞 $30細細粒嘅雲吞一口一個,配上濃郁嘅雞湯,好鮮甜。$30一碗就有12隻小雲吞,抵食!🥢 生炸雞扒湯麵 $42雞扒炸得外脆內軟,唔會油膩,入面嘅雞扒仲有肉汁,湯麵都好大碗,麵條唔會腍啤啤,軟硬適中。🥢 迷你雞絲酸辣湯+生煎包+ 豆漿$59酸辣湯偏酸唔太辣,各人有各人口味,呢個偏酸嘅酸辣湯非常適合我飲。招牌嘅生煎包真係每一口都爆汁,裏面嘅肉份量都多,舖頭仲寫明唔爆汁會免費更換!!🥢 手工豆沙窩餅 $28以豆沙窩餅作為呢一餐嘅完結,細細嘅一件,外面炸得非常香脆,裏面有滿滿嘅豆沙餡,唔會甜到膩,好吃!我地兩個人食左$160,飽到捧住個肚走,睇黎今晚個晚飯可以唔洗食啦!如果揸車嚟嘅,一定要預留時間搵位,附近雖然有好多咪錶位,但係都好full好多人!!不過為左個爆汁生煎包,都值得等嘅。
🥢 鮮雞湯小雲吞 $30
🥢 生炸雞扒湯麵 $42