2020-03-29
突然想食日本野,諗起附近有間黃店就黎試下,原本之前紅極一時間拉麵執佐轉佐依間😳舖頭原來有兩邊,仲有兩三層。同普通居酒屋一樣有好多款串燒,刺身,壽司,一品料理,仲有烏冬拉麵同鰻魚飯~.角切海鮮丼 $98黎食日本野點可以唔食刺身😆,都整得幾精緻五顏六色咁😍,同埋見到果pack海膽已經覺得值返晒😚,食落都好新鮮,刺身款式都比佐好多種,不過感覺食落味道好似比較淡口🤔 就咁食刺身再咬飯,味道比較突出啲,同埋啲飯好似整得偏癡身~.叉燒烏冬 $48唔算太大碗,湯底係醬油湯底,用佐少少海帶,葱花同麻油去調味,個烏冬都整得幾入味同埋有彈性,唔會話浸到冧晒,叉燒雖偏肥身但食落呈軟身又唔會話太膩~.明太子玉子燒 $48一見到已經覺得好邪惡🤤 一串有兩舊,有一pat微微燒焦佐既明太子溶佐舖係玉子燒面頭,玉子燒燒得岩岩好,咬落去都幾紮實同埋食得出個層次感😍.總結,居村小店黎講我覺得算有驚喜,味道質素唔錯,不過衞生情況好似要略改善,同埋睇得出擺盤都好有心思,感覺串燒類都好似幾吸引,如果有心事可以同朋友飲兩杯食下串燒都唔錯,呀!!同埋午市好似都幾抵試🤤
角切海鮮丼 $98
叉燒烏冬 $48