2023-12-18 27 瀏覽
今日一早同女友去左大圍,晏晝決定係附近食,OpenRice 附近見到呢間食烤魚,見好耐冇食就試下,餐廳唔難搵,因為去到已經差唔多3點,所以入面冇乜客,我哋叫左bb辣既烤魽魚(特大),要剁椒口味,加闊薯粉、萵苣、同黑毛猪肉片。個烤魚等左大約10分鐘左右就上枱,條魚已經炸到8、9成熟,所以只要開火滾一陣就基本食得,我當然迫不及待食左啲魚既邊位,好香口,炸得好脆,魚味都唔錯👍🏼, 平時食都係會叫鱸魚,今次第一次試魽魚,比想像中唔錯,魚都算大條,肉質都算鮮甜,又係得大骨,可以放心食,剁椒味都幾香,bb辣對我黎講啱啱好,整體唔錯,真心可一試😋 追加既闊薯粉、萵筍、同黑毛猪肉片就正常發揮,黑毛豬都算唔錯,西班牙豬係唔同啲,肉味濃郁,有咬口,如果份量多啲就更好。唯一美中不足,係個萵苣切得太大粒,搞到要煮勁耐,如果係切片或者切條就更貼心。

2023-11-26
  • 麻辣魽魚