2023-05-13 21 瀏覽
今次同朋友踩單車經過大圍🚴🏻順便一齊食下飯聚下🫂朋友介紹積富街附近有一間充滿日本特色嘅居酒🏮食物款式多幾多,而且食物都幾高質素,一場嚟到咁就過去試吓先😚🧊士多啤梨梳打 $48杯嘅外型幾得意😍喺梳打水之中加入士多啤梨醬🍓味道比較甜,士多啤梨味道都幾突出,但加入梳打水中和甜味🍹入口更加順滑,飲落去味道啱啱好🫶🏻🧊柚子檸檬梳打 $48柚子檸檬係一個百搭嘅配搭🤣入口會俾人一個好清爽嘅感覺😆食住串燒飲就最啱啦😚🧊照燒雞頸肉 $38平時都比較小機會試到雞嘅呢個部位😚今次叫左嚟試下,發現原來味道都唔錯個喎😆口感都幾爽口🥰🧊酸汁燒大啡菇 $32大啡菇燒熟後加入木魚絲同酸汁調味❤️味道酸酸,甜甜夠晒開胃😆木魚絲令大啡菇🍄增間少少海鮮嘅鮮味🥰🧊胡麻豆腐蕃茄沙律 $68份量好大份!🔥上面仲有好多豆腐片、生蕃茄同埋蕃茄仔🍅食落嘅口感好清新🫶🏻下面仲有好多嘅沙律菜加左酸調味🤪係一個唔錯幾開胃前菜😎🧊吉列炸蠔 $88呢一個炸蠔🦪都幾有驚喜嫁🤪用左麵包碎做炸蠔嘅外皮,外面炸到金黃香脆✨又唔會油膩,咬落去蠔味豐富而且都幾多汁💦值得一試🌈🧊刺身盛合5點 $328刺身盛合可以試到更多唔同款式嘅刺身😋會提供時令刺身比大家,今

🧊士多啤梨梳打 $48

🧊柚子檸檬梳打 $48

🧊照燒雞頸肉 $38

🧊酸汁燒大啡菇 $32

🧊胡麻豆腐蕃茄沙律 $68

🧊吉列炸蠔 $88

🧊刺身盛合5點 $328
刺身盛合可以試到更多唔同款式嘅刺身😋會提供時令刺身比大家,今次有帶子、松葉蟹鉗🦀魷魚、油甘魚🐟同大拖羅,帶子質地軟滑味道夠晒鮮甜😋唔會有腥味,點少少蛋黃醬食味道更加突出🥰蟹鉗食得出蟹肉一絲絲嘅感覺,味道正常,油甘魚都幾肥美,鮮味同魚油味突出😍大拖羅入口即化嘅感覺,油脂感重質素都幾高 !推介😆

🧊福岡凍蕎麥麵 $88
最後就叫左份蕎麥麵做主食😚凍冰冰嘅蕎麥麵好適合呢個天氣食😆令人一食再食😍外面嘅口感都幾煙韌😋唔會話太淋身🤤加埋側邊嗰啲炸天婦羅碎食,口感更加豐富🤩

整體來講,無論食物嘅味道同埋裝修風格都幾高質🥰如果大家下次嚟到大圍呢邊踩單車又唔知食咩嘅話,都可以考慮吓㗎!😚

人均消費💵: $300-$400
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍木子居酒屋 (大圍)
大圍積富街33號積康樓地下E-G舖