2018-01-18
今日又約咗大圍地膽朋友食飯,由佢介紹之下就嚟咗呢間高質日本餐廳,餐廳外表望落唔大,但原來內有乾坤!係有2樓㗎!2樓環境更靜、更舒服!餐牌嘅種類都算幾多,係朋友推介之下就嗌咗幾樣食物share食照燒魷魚筒睇個賣相就覺得好細心,魷魚燒得好惹味,醬汁甜甜地好開胃,因為魷魚係比較飽肚嘅食物,所以呢一個小食兩個人食啱啱好香蔥拖羅蓉手卷手卷有驚喜!拖羅蓉幾新鮮,而且料好多,食到最底都仲有拖羅蓉,好食!海膽魷魚卷呢個大推介呀!!有我最鍾意食嘅海膽!!仲要用魷魚包住!點小小Wasabi味道非常夾,好特別嘅食法!下次黎嘅話一定會再叫!!汁燒雞小腿呢個又係二人份量,串燒燒得幾香口,而且唔會好乾,仍然保留到啲肉汁,再加上燒汁嘅香味,唔錯!到主食方面,我哋嗌咗三文魚炒飯三文魚炒飯冇特別嘅驚喜,不過份量都算幾多,而且味道都唔錯安格斯牛肉麵呢個反而有驚喜!牛肉好薄好嫩,面身亦都好爽口,湯汁又唔會好鹹,啱啱好!恰到好處!成碗麵食起嚟感覺好唔錯,推介!呢間日本小店嘅食物價錢都好親民,質素唔錯,下次黎大圍會再幫襯!
照燒魷魚筒
香蔥拖羅蓉手卷
海膽魷魚卷
汁燒雞小腿
到主食方面,我哋嗌咗三文魚炒飯
三文魚炒飯冇特別嘅驚喜,不過份量都算幾多,而且味道都唔錯
安格斯牛肉麵