2022-08-25 65 瀏覽
平時都多去韓國旅行食嘢,而家疫情少去咗好傷心大圍有好多唔同嘅餐廳小店,但係要搵韓國嘢食,就選擇唔係好多…今日同朋友真係好想食下韓國嘢,因多太掛住韓國見大圍開咗間小火焰,一開張嘅時候好多人排隊,咁啱嗰日佢又唔使排隊喎,於是就入去試吓!環境幾好,播住好多韓文歌,一入到去個氣氛幾歡快!Menu有好多嘢食選擇,有套餐,有唔係套餐… 我同朋友兩個人見套餐好似幾抵食,就試咗二人套餐~前菜我哋試咗豬肉餅同炸雞沙律,豬肉餅應該真係餐廳自己做嘅,幾Juicy👍🏻主菜我哋試咗燻蹄粉絲煲!有韓式年糕,雞髀菇同埋煙韌嘅粉絲,個湯底都不錯~另外仲叫咗個芝士拉斯燒雞翼泡菜飯~味道一般,不過多芝士,雞翼都算大隻嘅~甜品我哋加錢叫咗個芒果窩夫,擺款好靚有心機!不過窩夫嘅質感就特別啲,咬開就碎碎地咁,唔似平時食開嘅窩夫咁,所以就唔特別推介啦。整體來講,餐廳環境同店員服務態度好好,食物用心製作,味道就還好。
平時都多去韓國旅行食嘢,而家疫情少去咗好傷心