2024-03-31
去咗大圍度探朋友,之後去附近到食晚飯,見到呢間居酒屋嘅餐牌好吸引同埋裝修好日本feel,一於入去試吓😋花酒醬油漬牡丹海老:見到是日推薦嘅餐牌呢個牡丹蝦又幾特別,真係冇介紹錯👍🏻牡丹蝦好大條!好多膏,肉質鮮甜爽口😋而最令我感到驚喜係佢嘅花酒醬油漬!好香嘅酒香!齒夾留香!推薦!和風3格:3款嘅涼菜,而我最鍾意嘅係醃蘿蔔,上面鋪咗柚子,醃蘿蔔同柚子一齊食,酸酸甜甜又清爽😋牛油果松葉蟹肉脆殼卷:松葉蟹肉好脆!同牛油果好配搭,而壽司飯係有味飯,所以唔使點豉油,不過好大舊,要咬兩啖😂豚肉豆苗卷:豚肉燒到外脆內軟,肉質嫩滑,而豆苗亦都好鮮嫩多汁,一咬落去,整個口腔充滿肉汁,正呀😍免治雞肉棒:雞肉嫩滑,燒到外面焦香,裡面juicy,點埋蛋汁,充滿蛋香😋😋黃金芝西京燒:食第一啖嘅時候,好creamy!! 之後慢慢透出芝士嘅香味,食唔停口!不過記得襯熱食呀😋