2024-07-21 944 瀏覽
等緊去圍方戲院睇戲嘅時候,search附近餐廳就見到呢間cafe,嘢食望落幾特別,而且有我想飲嘅特色咖啡就嚟左!當日星期六中午,所以去到都要排一陣隊,不過都好快有人交枱,等左約15分鐘就可入座。招牌奶蓋咖啡 & 桂花拿鐵同朋友各自嗌左一杯share飲,當中招牌奶蓋咖啡真係令我地都十分驚喜,首先聞嘅時候有陣陣好香嘅咖啡味,飲落好重Bailey's味,但又多左奶蓋令口感層次更豐富,而且咖啡好滑,甜度適中,我覺得係嚟呢間餐廳必飲嘅嘢。不過佢含酒精,如果對酒精敏感嘅朋友就唔啱飲啦!而另一杯桂花拿鐵都用上真材實料,飲落淡淡桂花香,好清新宜人,適合唔鍾意太重咖啡味嘅朋友。Double芝士豬柳盒子吐司首先toast有好香嘅牛油味,一啲都唔dry,加埋鹹香嘅豬柳、雙重芝士同滑蛋超好食,本身滑蛋已經有微微調味,所以唔洗額外再加調味料。期間限定 - 日式炙燒豬頸肉配溏心蛋 豬頸肉燒得啱啱好,肉質一啲都唔嚡,帶有少少油脂邊令佢食落口多左陣油香味,小菜無論係泡茶定蛋絲都十分好送飯,係健康又有營養嘅菜式。

招牌奶蓋咖啡

招牌奶蓋咖啡 & 桂花拿鐵