2008-10-31 8 瀏覽
中午跟同事去左楊記食麵, 之前一直聽聞其蝦子撈麵好正, 於是老遠也要去試一試。十二點半左右到達, 幸好當時只有數位食客。我和同事座了四人卡位, 但坐在一邊, 免阻礙店舖做生意。二話不說, 我就叫了馳名的大地魚碎撈麵。撈麵一進口中, 心中頓時安心起來, 沒有浪費我從金鐘過來的苦心, 大地魚碎非常香口, 而且甘脆, 麵幼幼的, 很好吃; 最重要是 魚碎食到尾都仲有, 唔會只係食剩麵。連埋一碟菜心, 都係$29, 唔算貴啦!! 楊記入面既伙記仲好有禮貌, 價錢唔貴仲可以有咁既services, 真係難得。店舖環境又唔錯, 裝修雅致, 可以再去幫襯呀!!! 佢既其他食品要下次再品嘗了。