2022-04-29
<Hong Kong 🇭🇰•Tin Hau>“咬我唷!法式西多士”有時覺得去cafe只有蛋糕同咖啡滿足唔到我龐大嘅心靈👉🏻👈🏻如果有Cocktails 同Mains就滿足我的大胃胃唷🥰咁啱我係天后就遇到🤣Brioche French Toast 法式西多士蛋味香濃嘅西多士蓋上吉士,外層煎得金黃香脆,內裏非常軟,口感有啲似可麗露👀好特別!吉士香滑,沾上香甜嘅楓糖杏仁醬,甜蜜蜜,好滿足!必食Handmade churros with hot chocolate 🤤手工西班牙油炸鬼配熱溶朱古力手工churros炸得外脆內軟,表面有糖砂同玉桂粉,JOY點上暖笠笠嘅朱古力醬,好味到不得了!朱古力香滑可口,食多兩條都唔覺得多🙊Kimchi Carbonara 泡菜卡邦尼傳統嘅Carbonara可能食得多,泡菜味嘅就夠特別👀 泡菜酸酸帶點辛, 香而不辣!加入意粉裏頭口味層次感豐富!仲好creamy🤤Salmon and Quinoa Salads 三文魚藜麥柚子沙律如果正係Low carbs/ Keto嘅話,呢款Main都啱佢哋😙有豐富我omega 3嘅三文魚扒香煎到金黃,沾上清新醬
“咬我唷!法式西多士”
有時覺得去cafe只有蛋糕同咖啡
Brioche French Toast 法式西多士
Kimchi Carbonara 泡菜卡邦尼
如果正係Low carbs/ Keto嘅話,呢款Main都啱佢哋😙有豐富我omega 3嘅三文魚扒香煎到金黃,沾上清新醬汁,好開胃😙再配埋Super food 藜麥同柚子😍好味又好飽肚
Cold Brew 🫘
清新果香,我配上甜品我就最鍾意❤️
Mocha ☕️
Mocha香香咖啡同朱古力,仲有拉花😚靚靚
記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @chantal.jj 💕 比𝐋𝐢𝐤𝐞 ❤️你嘅支持同肯定喺我吸收𝐂𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬嘅勇氣唷🥳
#chantaljj天后
#天后美食