2022-03-06
今日好好天就諗住入大坑行吓😚朝早食完茶檔之後,晏晝就搵咗一間食印度咖喱嘅餐廳🥰我同朋友都好鍾意食咖喱,上網睇到見到都見多人贊,就決定入去呢間藍色外牆嘅印度餐廳!Butter chicken 自從有次試咗牛油雞之後覺得比起咖喱更加好味😋牛油雞又好香嘅牛油味還有淡淡的蕃茄味,令到成個雞有少少甜嘅味道,而且又唔會好油膩!用嚟點薄餅食真係不知不覺咁食咗好多👍🏻非常推介唔食得辣嘅朋友Naan & Garlic naan 上網睇見到佢哋嘅薄餅係會勾住喺度,非常有特色啱晒用嚟打卡,佢咁樣嘅作用應該仲有可以將啲油滴走冇咁肥,我哋後尾叫佢嘅蒜蔥薄餅,熱辣辣而且仲好多人滴緊👀薄餅一份有兩大片,可以搣開佢中間有窿放啲餸入去夾住一齊食🥰Mango lassi 芒果乳酪都見到好多人推薦,有淡淡的芒果味,再加埋飲都有乳酪嘅味道,我自己就幾鍾意佢,因為唔係好甜。而且佢一杯嘅份量都好多可以兩個人share飲!
Butter chicken
Naan & Garlic naan