2018-07-16 1014 瀏覽
上星期去咗依間大坑食日本菜嘅餐廳,又真係估佢唔到咁好食啵。依間餐廳位置有少少偏僻,但相信愛食好西嘅你一定會搵到🤣餐廳店內佈置勁有日本feel,侍應同廚師都好熱情好客,氣氛勁好👍🏻雖然上菜時間有少少耐,但好嘅嘢就係要等嘛。上菜喇!我叫咗個親子丼,啲蛋滑捋捋,金黃色,香噴噴,極誘人🤤塊雞亦唔柴,勁易人口,唔會話好似平時茶餐廳咁,要𡁻好多下先落到肚。套餐包咗1個茶碗蒸,1個麵豉湯同1個甜品。當日甜品係哈密瓜和菓子,清清哋,口感亦非常特別,值得一試❤️當日我哋成班同事仲嗌咗幾碟炸物嚟試,分別係炸豬排同炸蠔。因為我唔食蠔,所以就冇試到,但聽番同事嘅評語都係一級棒👍🏻至於炸豬排,因為佢所有炸物都係即叫即炸,所以上枱到放落口都仲係熱辣辣,脆卜卜🤤總括嚟講,No.13 Modern Japanese Cuisine and Bar係喺大坑嘅隱世高手,非常值得大家過去同佢過番幾招👊🏻
上星期去咗依間大坑食日本菜嘅餐廳,又真係估佢唔到咁好食啵。

依間餐廳位置有少少偏僻,但相信愛食好西嘅你一定會搵到🤣

餐廳店內佈置勁有日本feel,侍應廚師都好熱情好客,氣氛勁好👍🏻

雖然上菜時間有少少耐,但好嘅嘢就係要等嘛。

2018-07-11