2023-09-28 94 瀏覽
大埔餐廳好多,今次黎左呢間homeland,同女朋友食個晚餐。星期一至五晚餐都有dinner set,好抵食。飲品方面,白桃氣泡伯爵茶清新易入口,白桃味都幾香,好好飲。前菜叫左慢煮雞胸凱撒沙律同埋法式龍蝦濃湯。慢煮雞胸仲保持到肉質嫩滑,抵讚。但沙律份量略嫌少左D。而龍蝦湯入面都有兩隻小龍蝦,味道濃郁,飲完湯無覺得口渴。小食就嗌左蒜香辣椒炒蜆。每隻蜆肉都幾飽滿同埋無沙,辣辣地幾開胃。主菜就揀左安格斯西冷扒配薯菜同埋海鮮桶。西冷扒叫左5成熟,煮得恰到好處,肉味都幾濃。薯菜方面,薯蓉好creamy,真心好好食。而海鮮桶入面唔同海鮮,有小龍蝦、八爪魚仔、青口、大蜆、翡翠螺、西蘭花、粟米同埋薯仔。咁3款醬汁可以揀,我哋就揀左檸檬叼草忌廉汁。海鮮都幾新鮮,而且同醬汁好夾,值得推介。另外,餐廳提供濕紙巾同膠手套俾我哋食呢個海鮮桶,非常貼心。👍🏽總括嚟講,homeland上餐速度都幾快,肚餓去食唔驚等好耐。讚👍🏽

飲品方面,白桃氣泡伯爵茶清新易入口,白桃味都幾香,好好飲。