2022-01-02 1181 瀏覽
今次試左近太和站嘅一間邊爐店😋店舖分兩層,可以OpenRice訂座,任飲任食3小時🎉有兩個套餐可選,分別在平啲嘅$𝟚𝟚𝟠可任食肩胛肉眼牛🥩貴啲嘅有海鮮同牛小排但兩樣都並非任食同無任食牛🦪最後係掙扎下揀左海鮮套餐🤣🔆絕對新鮮海鮮雞煲套餐$𝟚𝟠𝟠 (星期五六日及假期及前夕+$𝟚𝟘)▪️凍蟹/避風塘軟殼蟹 (1隻)聽聞比較多人揀凍蟹所以我地都跟風🤣雖然食落唔係超鮮味,但有膏有肉都好滿足🦀店員會貼心提供手套🧤▪️養生蟲草花雞煲雞煲有4款湯底,我地揀左呢個唔辣嘅養生湯😚呢個湯底同平時食雞煲唔同,食雞果陣已經落哂湯,食完就直接打邊爐🍲雞件係開始打邊爐前都可以無限添加🐔▪️海鮮拼盤(時令5款)+長腳蟹棒及廣島蠔當日時令海鮮包括鮑魚、海蝦、貴妃蚌、花甲同龍躉片😍佢嘅海鮮都相當有質素同新鮮,隻蝦仲腳郁郁🦐鮑魚唔好淥太耐食落超軟嫩😍▪️手切頂級牛小排呢個每人只有幾片😭食完都好想再加🤣佢嘅油花分佈剛剛好,碌完唔會縮埋一舊,好重牛味好好食🤤▪️任食配料及飲品有基本嘅丸類、餃類、蔬菜等,另有幾款炸物,南瓜薯餅有啲驚喜👏🏼我地坐二樓,飲品係自己去雪櫃仔到拎整體覺得個套餐好豐富,海鮮夠新鮮高質,美中不足係無任食牛唔夠盡興😿仲

🔆絕對新鮮海鮮雞煲套餐$𝟚𝟠𝟠
(星期五六日及假期及前夕+$𝟚𝟘)
凍蟹

▪️凍蟹/避風塘軟殼蟹 (1隻)
養生蟲草花雞煲

▪️養生蟲草花雞煲
海鮮拼盤
長腳蟹棒及廣島蠔

▪️海鮮拼盤(時令5款)+長腳蟹棒及廣島蠔
手切頂級牛小排

▪️手切頂級牛小排

▪️任食配料及飲品

整體覺得個套餐好豐富,海鮮夠新鮮高質,美中不足係無任食牛唔夠盡興😿仲有唔好以為3個鐘好多,要拆蟹食完雞煲再打邊爐都花時間,佢22:00就收⚠️要早啲入座🙌🏼套餐有個小食係枝豆,但主動問先有🤣同埋我地離開後先記得無上到甜品🥲