2018-11-05 308 瀏覽
今日食完lunch之後,仲要返公司加班,一直做到四點幾,真係又肚餓又手軟腳軟,一於要慰勞吓自己,決定食多餐至返屋企。心思思想吃D甜品,最後由同事帶路去咗呢間「糖老鴨甜品店」。店內座位頗寬敞,客人坐得舒適,開頭同事介紹時我還以為店舖是以「唐老鴨Donald Duck」為主題,但原來裝潢並不如想像中有卡通feel,而食品方面,是以西式甜品為主,聽同事說這裏的心太軟及窩夫是不錯的。但今日只想吃雪糕,於是點了「奇趣曲奇號」,貪佢有兩大球雪糕,充滿冰涼感覺,雲呢拿雪糕奶味香濃,口感幼滑,還淋上了朱古力醬,而且有兩條朱古力脆條及很多可可脆,朱古力味濃郁,再配以鬆脆的oreo餅乾伴着吃,使味道更豐富、更有口感,真係令人吃完還想再安哥呢!ICHIBAN!

奇趣曲奇號

2018-11-03