2020-03-08
次次前一日話聽日一定要出去食lunch, 唔係瞓到好晏就係搞呢搞路搞到下午茶時間到🤧好彩呢到既下午茶都幾飽肚, 仲平過午餐少少🤏🏻對比午餐menu, 除左價錢之外款式同係呢啲, 不過午餐張紙有魚生飯🐟除左手卷壽司之外仲有刺身, 明明影低左但係電話變咗做兩張一模一樣既相, 係咪靈異事件👽<慢煮牛舌拉麵>湯底係地獄少辣, 食得辣既媽媽話完全唔辣💁🏻♀️牛舌係慢煮既冇煎/燒咁香, 而且有一兩舊好韌(咬唔開個隻🙈)<炭燒黑豚叉燒拉麵>豬骨湯底正常, 唔算太重味精味😉黑豚叉燒既味道好似淡味版中式叉燒咁, 唔係唔好食, 只係冇expect係咁啫😂👇🏻兩碗都有既溏心蛋, 蛋味唔夠香, 蛋黃好腍(唔知點形容, 唔係正常既腍)🥚拉麵好食喎~ 麵味香之外, 咬落煙韌, 拍得住韓國公仔麵既口感🍜<三色刺身>自選三款揀左油甘魚x2 劍魚腩x2 甘海老x2 刺身夠凍, 油甘魚正常發揮好味道😋劍魚腩冇咩魚油香, 不過個人鍾意劍魚腩, 比我再揀十次都會揀佢😗甘海老唔算大隻, 有膏, 肉質彈牙好甜🤤------------------------------整體黎講,
好彩呢到既下午茶都幾飽肚, 仲平過午餐少少🤏🏻
<慢煮牛舌拉麵>
<炭燒黑豚叉燒拉麵>
👇🏻
<三色刺身>
整體黎講, 拉麵本人好食 (今次叫既餸都麻麻地), 以份量同價錢黎講算抵食, 如果真係再去食可能會保守啲叫下牛肉/雞翼😅刺身性價比都算係咁, 呢個價呢個質素都ok啦😉