2021-02-01
今日去大埔踩單車,見到好多人推介嘅呢間💛店,於是提早左15分鐘去排隊,但係都已經有一兩組人等緊,最後舖頭未開都已經有四五組人等等,所以建議大家早少少嚟!Menu上面好多款都好想試,見到後面果枱叫左漢堡都超級吸引。澳洲黑毛安格斯西冷(medium rare)肉質嫰滑,有連少少筋(我鍾意食!),肉味都唔錯,點埋個肉汁一齊食就仲正。另外個薯蓉好香,入面有保留返少少薯仔粒,所以有啲咬口,非常好味。加購左薯條配黑松露蛋黃醬新鮮炸出嚟,熱辣辣,每一條都好粗,有好多薯蓉。個黑松露醬調得好好,黑松露味香濃,十分推介!秘製伊比利亞卡邦尼意粉同平時食嘅意粉唔同,因為係手工意粉,有意粉嘅煙韌,比一般意粉粗,好特別!吉穿隻蛋之後撈埋啲意粉一齊食,開頭可能會以為唔夠味,但係連埋啲火腿一齊食個味就剛剛好!提一提大家,餐飲叫左咖啡,餐廳會幫你加埋奶,如果想走奶嘅話記得同餐廳講。整體而言,每樣食物嘅味道都好好,睇得出餐廳有用心去整每一道菜,份量好足,誠意十足!下次會試佢嘅漢堡。最後大家仲可以入去買連豬利是封🧧,自己都買左一套,一長一短($50)。
澳洲黑毛安格斯西冷(medium rare)
加購左
薯條配黑松露蛋黃醬