2018-01-01
雖然最近已搬離大埔,但由於親人仲住喺大埔,所以都會成日返黎~今次就約喺大埔墟食晚飯,貪佢由火車站行過黎夠方便,唔洗轉車。呢條街主要係傢私店同老店為主,當中發現到有呢間比較新嘅西餐廳。晚飯時間,叫左兩個set dinner12安士安格斯肉眼牛扒配芝士煙肉焗薯$208牛扒油脂分佈平均,牛味香濃,肉質嫩滑,其實唔洗點燒汁都已經夠香夠味。芝士煙肉焗薯超級有驚喜,薯皮焗得金黃,芝士有長長嘅拉絲,醬汁好味,平時對焗薯一般嘅我,都食左好多!熱柚子蘆薈加$8蘆薈粒非常多!餐湯係粒粒粟米湯忌廉湯、沙律招牌脆皮德國咸豬手配薯蓉$168份量之多令我同屋企人為之驚訝!豬手好大隻,豬皮香脆多肉!最方便係已經切好左一件件,慳返唔少力呀,不愧為招牌菜。再一次比薯蓉驚艷左!極滑同埋薯味濃,絕對唔係用粉開嘅,因為仲保留左薯仔粒粒。屋企人邊食邊讚點解薯蓉都可以咁好味!仲有伴菜嘅3色酸菜,解膩一流呀!呢間餐廳可以加入成為我地家庭飯堂喇!
晚飯時間,叫左兩個set dinner
12安士安格斯肉眼牛扒配芝士煙肉焗薯$208
熱柚子蘆薈加$8
蘆薈粒非常多!
餐湯係粒粒粟米湯忌廉湯、沙律
招牌脆皮德國咸豬手配薯蓉$168
份量之多令我同屋企人為之驚訝!
呢間餐廳可以加入成為我地家庭飯堂喇!