2024-01-23 38 瀏覽
上次👧🏻👦🏻去過銅鑼灣分店覺得呢間日式Fusion餐廳幾有驚喜,行完大埔超級城時就同👩🏻去醫下肚仔先!🌟咖喱牛肋肉蛋包飯之後食過佢地既蛋包飯超正,今次就試下咖喱牛肋肉蛋包飯!蛋皮依舊滑捋捋,一刀切開時就如瀑布般流!而咖喱牛肋肉份量頗多,咖哩汁🍛就偏日式,唔辣甜甜地,但就比平時食既日式咖哩較重香料味👍🏻。牛肋肉肥瘦均衡,瘦既部分又幾鬆化,一啲都唔覺得韌。🌟明太子蛋包意粉既然蛋包飯咁正,就叫埋明太子蛋包意粉🍝!明太子汁就比較稀,尚算掛汁。醬汁充滿明太子既咸香,配埋少量雜菌,唔會覺得單調👍🏻。🌟月見雞皮餃子(2串)日式煎餃子🥟可能食得多,用雞皮包住餃子內餡就比較少見。雞皮燒得香脆,包裹著韭菜豬肉等內餡,再沾上雞蛋燒汁,夠曬惹味!🌟雪人布甸與牛奶大福盛成餐嚟講👧🏻👩🏻就最鐘意呢個甜品!用上大量士多啤梨🍓作裝飾,外貌整到一隻雪人咁!底層有焦糖布丁🍮,質感係較Creamy,唔係走好滑嫩富有蛋香既Style,👧🏻👩🏻就好鐘意呢種口感。而上層就有牛奶大福,味道同由細食到大既雪米糍味道相近,糯米皮夠煙韌,內餡就有啲吉士醬+朱古力醬🍫,令人食到好滿足!🌟白桃梳打白桃梳打同平時飲既幾相似,不過就有粒酒味車厘

🌟咖喱牛肋肉蛋包飯

🌟明太子蛋包意粉

🌟月見雞皮餃子(2串)

🌟雪人布甸與牛奶大福盛

🌟白桃梳打
白桃梳打同平時飲既幾相似,不過就有粒酒味車厘子🍒,面層鋪上少量忌廉,非常清新。

🌟焙茶牛奶
係非常濃郁既焙茶牛奶🥛,少量甜味更帶出焙茶既烘焙茶香,味道不單調。