2023-05-06 160 瀏覽
今次嚟到大埔試下呢間雞煲,之前上網睇過,俾佢嘅裝修吸引到。以街鋪特色做主題,打卡位好多。雖然係地鋪,但附近泊車都算方便,揸車嘅朋友唔洗擔心。兩個人食,但都叫左全隻雞,因為諗住平時食雞煲一隻都唔夠喉。但今次真係低估左呢個雞煲,隻雞好大隻,超抵食。至於味道亦無令我失望。花椒八角味好重,麻度同辣度好平衡。雞煲上檯嘅時候可立即食得,雞肉無煮過老,每件都保持到嫩滑。打邊爐嘅配料都好多種類,牛肉都有三款可以揀,海鮮,傳統打邊爐嘅配料全部都抵食嘅。但因為個雞煲好飽,兩人都叫唔到好多野食,所以叫左幾樣鐘意食嘅就算。大大杯檸檬茶同椰汁冰,非常推薦大家叫,一路打邊爐一路慢慢飲。即炸響鈴,1.碟有5大舊非常脆口,浸埋湯咁食,簡直係一流如果麻麻地雞煲嘅朋友其實都可以一試,因為佢另外都有幾款創意湯底,投其所好。

即炸響鈴,1.碟有5大舊非常脆口,浸埋湯咁食,簡直係一流

• 即炸響鈴