2021-12-02 100 瀏覽
下午茶時間,同朋友行完一田去到附近嘅昌運中心,發現呢間台式小店有好多下午茶套餐選擇,好似幾吸引咁。入面位置唔多,假期下午茶時段差不多滿座,牆身有好得意嘅卡通壁畫。餐點方面,下午茶套餐同午餐都可以點,而且價格好親民。五香牛展米線非常之大碗,牛展份量都唔少。湯底係比較清淡的,所以可以食到牛展本身嘅味道,加埋少少台灣酸菜,幾開胃。 牛展煮得好腍好入味,而且米線軟硬度適中,比較掛湯,整體味道唔錯。迷你肉燥飯呢個係下午茶餐,細細碗飯,但肉燥多到可以鋪滿成碗飯,d汁非常濃郁而且帶甜味,撈飯真係一流。 另外仲有一碟小食,我點左涼拌雲耳,加左醋同蒜蓉,酸酸甜甜咁,又好爽口。芝士肉鬆蛋餅呢個係推介小食, 蛋餅煎到熱辣辣,入面芝士溶溶地,食落有拉絲效果,而且加埋肉鬆,咬落有少少脆口,好正。珍珠奶綠、柑橘檸檬我非常喜歡呢個珍珠奶綠嘅味道,茶味比較清,整體唔太甜,而且珍珠食落有Q彈感。

。餐點方面,下午茶套餐同午餐都可以點,而且價格好親民。

五香牛展米線

迷你肉燥飯