2018-05-10
今日同老公去大埔探朋友,探完朋友之後去咗大埔安樂樓的A8’s Cafe 食晚餐,見到門口的餐牌好吸引,所以就入去試一試😋我和老公見到餐廳嘅晚市套餐好抵食,所以我哋決定叫晚市套餐,我哋叫咗香蒜蜜糖燒豬仔骨配羊架和炭燒紐西蘭頂級肉眼扒配香煎大頭蝦🦐仲有英式炸魚南瓜燴飯😻首先嚟咗個餐湯羅宋湯,好香濃蕃茄味🍅🍅都幾好飲👍🏻頭盤我揀咗芝士烤大啡菇🍄好多芝士🧀都幾好味👍🏻另一個頭盤揀咗煙鴨胸田園沙津🥗煙鴨胸煎香咗,但沙津菜得好少。主菜我揀咗炭燒紐西蘭頂級肉眼朳(6oz)配香煎大頭蝦🦐大頭蝦好大隻🦐都幾新鮮又彈牙,牛扒比較薄,如果細塊啲厚身啲會更加好食,但都算有牛味,薯角外脆內軟超正👍🏻另一個主菜我叫咗香蒜蜜糖燒豬仔骨配香草烤羊架,羊架啲肉好嫩滑多汁,豬仔骨都好淋好Juice,非常好食😋我哋見到餐牌張相好吸引,所以叫咗英式炸魚南瓜燴飯,賣相相當靚,吉列魚柳都好大塊,超級脆,啲飯係用珍珠米,每粒飯都被南瓜汁包住,真係好好食😋落單嘅時候問餐廳職員甜品係咩,職員話係提拉米蘇蛋糕,我滿心歡喜和超級期待我嘅提拉米蘇蛋糕,點知嚟咗呢個,職員話提拉米蘇蛋糕賣曬,但我食完甜品後,見到個職員送緊提拉米蘇蛋糕去後面張枱
首先嚟咗個餐湯羅宋湯,好香濃蕃茄味🍅🍅都幾好飲👍🏻
頭盤我揀咗芝士烤大啡菇🍄好多芝士🧀都幾好味👍🏻
落單嘅時候問餐廳職員甜品係咩,職員話係提拉米蘇蛋糕,我滿心歡喜和超級期待我嘅提拉米蘇蛋糕,點知嚟咗呢個,職員話提拉米蘇蛋糕賣曬,但我食完甜品後,見到個職員送緊提拉米蘇蛋糕去後面張枱,嗰刻真係好失望和失落😞呢個藍莓蛋糕好泡,唔係咁好食😖
飲品叫咗水蜜桃茶和熱朱古力,都幾好飲👍🏻
呢間餐廳環境都幾靚,坐得都好舒服,食物都好價廉物美。