2022-08-23 151 瀏覽
放假返去媽媽家食飯,咁多人食飯梗係要加餸啦,經過大埔墟富善街呢一間「 滷至尊潮汕滷味專門店 」,是由元朗名牌滷水店廚師主理,餐牌有多款滷味選擇,仲有至尊飯類精選及自選拼飯,我哋就揀選左四款滷味餸菜,買返屋企人開心share。海南文昌雞半隻半隻雞$70,一隻雞都只係$138,價錢合宜,而且半隻雞都幾大隻,師傅切件後份量都頗多,仲有我最愛嘅大大隻雞髀部位,最令我欣賞嘅係雞皮與雞肉嘅中間冇肥膏,確實好難得,而且雞肉肉質爽口鮮嫩,確實係非一般嘅文昌雞,而且附送四款醬汁,想要乜嘢口味由你話事。滷水豬耳豬耳一條條切成幼條狀,中間夾雜着豬耳骨,令到食起嚟嘅時候爽爽脆脆,滷水味道滷得好入味。另外還有滷水鵝肝及紅腸,都是家人及小朋友最愛吃之選。見到呢度原來都有滷水乳鴿及滷水雞全翼,下次要再encore試吓先得。==============================🔍 #滷至尊潮汕滷味專門店 (大埔)📍地址 : 大埔富善街62號地舖🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸#大埔滷味 #大埔滷水飯 #大埔墟滷水 #大埔美食 #大埔潮州菜 #大埔滷味專門店 #打卡必到 #蔡真真 #食好西 #肥真為食 #為食T

海南文昌雞半隻

滷水豬耳

另外還有滷水鵝肝及紅腸,都是家人及小朋友最愛吃之選。

🔍 #滷至尊潮汕滷味專門店 (大埔)
📍地址 : 大埔富善街62號地舖
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
#大埔滷味 #大埔滷水飯 #大埔墟滷水 #大埔美食 #大埔潮州菜 #大埔滷味專門店 #打卡必到 #蔡真真 #食好西 #肥真為食 #為食Tata #美食家Tata #吃貨TaTa #tachoi #hkinfluencer #hkfoodie

外賣自取