2023-11-17
人人都話大埔好多好嘢食住得耐咗就覺得都唔知喺邊度搵好嘢食嚟嚟去去都喺嗰幾間🌝終於搵到一間特色小店homeland 喺廣福道行入嚟就係🌈好方便我哋今次揀咗兩個套餐.分別係🍴豬肋骨薯條🍴香煎澳洲黑毛安格斯西冷配薯菜首先嚟咗🥗煙三文魚凱撒沙律沙律菜好fresh 煙三文魚好香🥣精選餐湯應該係西蘭花忌廉湯. 之前阿女係完全唔肯食任何西蘭花但係呢個湯吸引佢飲咗好多😉佢話好好味🍴豬肋骨薯條豬肋骨軟韌適中. 調味都做得好好🫶好惹味我好怕大型連鎖店嘅豬肋骨會好淋唔知落咗幾多鬆肉粉落去. 呢度就完全唔使擔心呢個問題. 值得一試🍴香煎澳洲黑毛安格斯西冷配薯菜淨係擺盤已經滿分. 先試咗個薯蓉. 好creamy好幼細好滑安格斯西冷我哋嗌咗七成熟. 外脆內軟. 口感非常好泡沫鮮奶🍵玫瑰士多啤梨鮮奶🌹兩個特色飲品都係好香新鮮鮮奶味🥰又唔會太甜同埋一定要讚下呢度嘅裝修🤎由外到內都非常有藝術感除咗又唔同嘅畫作仲要有graffiti 令到人有好舒適休閒嘅感覺
住得耐咗就覺得都唔知喺邊度搵好嘢食
嚟嚟去去都喺嗰幾間🌝