老公最鍾意食牛,尤其係威靈頓牛柳,佢對威靈頓牛柳係非常之高要求,所以我就搵咗間大埔隱世扒房俾個驚喜佢🥳~ 呢度有兩款dinner set分別有$398同$598,入面嘅主菜選擇都唔一樣,貴啲個set會有埋甜品,我地另外叫咗個意粉。🤍前菜🥩自家製生牛肉他他鵪鶉蛋同生牛肉他他撈勻後,令生牛肉入口更滑溜,食落有少少辣幾開胃。🤍湯🥣龍蝦濃湯用咗忌廉喺湯上面拉花,令賣相更吸引。龍蝦湯濃稠度適中,飲到好香濃嘅龍蝦味,有龍蝦膏嘅甜味!🤍麵包🍞自家製牛骨髓牛油包麵包微暖帶有香草味,口感鬆軟,配上自家製嘅牛骨髓牛油,有種鹹香嘅味道好特別。🤍主食🐮黑松露鵝肝威靈頓牛柳8oz酥皮外表金黃色嘅格仔紋好靚,切落去非常酥脆。牛柳呈粉嫩色,軟腍入味,同時食到濃郁嘅黑松露味同油香嘅鵝肝味,口感層次豐富。🤍甜品🥄Tiramisu入面嘅cream做得幾軟滑,下面係無浸酒嘅手指餅,第一次食脆卜卜嘅手指餅配Tiramisu cream,係一個幾特別嘅體驗~🤍飲品☕️即磨咖啡🍝烤龍蝦尾意粉配龍蝦汁龍蝦尾肉身算厚肉,燒到表面焦香,口感爽彈有鮮味!碟邊嘅蝦油用嚟沾龍蝦食,鮮味更突出!每條意粉都掛滿濃郁嘅龍蝦汁,帶有微微嘅蕃茄酸味,食

🤍前菜

🥄Tiramisu

🤍飲品
☕️即磨咖啡

🍝烤龍蝦尾意粉配龍蝦汁
龍蝦尾肉身算厚肉,燒到表面焦香,口感爽彈有鮮味!碟邊嘅蝦油用嚟沾龍蝦食,鮮味更突出!每條意粉都掛滿濃郁嘅龍蝦汁,帶有微微嘅蕃茄酸味,食落幾開胃。

📍 OX Steak Lounge (大埔)
大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
2024-09-16