2021-04-14 585 瀏覽
初初聽呢度叫oyster king仲怕係啲好貴嘅餐廳,但原來呢度係走平民價錢路線,但食物水平卻絕不馬虎,食過一次令人回味再回味再返嚟呢度食!好嘢自然多人幫襯,所以今次就早啲嚟食避開人潮。二人食都還好,再多啲人嚟強烈建議打去餐廳book位,否則好易full晒!即使walk-in老闆亦會為你預時間,叫你幾耐先返嚟,廢事你熱辣辣喺室外呆等,所以佢係一間好少有人排隊,但成日full嘅餐廳🤣今日叫咗set lunch連餐湯及餐飲,是日餐湯是燒番薯忌廉湯,連餐包,湯十分香濃,飲晒都唔會太頂胃,配埋餐包一絕,有機會想試下佢個要加錢既龍蝦湯!Set lunch主菜叫咗炭燒羊架配薯菜,落單時本身想要5成熟,但老闆好體貼提醒5成熟會有啲生,怕我食唔熟,所以我都係改返7成熟,見佢切面都仲有少少粉嫩,果然燒得啱啱好! 一食炭燒味十足,羊肉鮮嫩唔羶,配上幼滑薯蓉,倒上醬汁味道一流!餐飲選了凍啡,抵讚可以自由倒糖漿調較自己喜歡的甜度最後埋單連加一共$138,雖然午市要加一,但真係好有服務,店內員工雖不多,但所有職員待客非常有善,一入嚟差啲以為自己係熟客,成餐飯都好有家既感覺,呢種難得既餐廳,抵讚抵撐!
今日叫咗set lunch連餐湯及餐飲,
餐湯及餐包

炭燒羊架

餐飲選了凍啡,抵讚可以自由倒糖漿調較自己喜歡的甜度
凍咖啡
2021-04-10