2023-12-13 231 瀏覽
私心推薦大埔小店——麻痺英。佢既地理位置都幾隱蔽,係大埔舊街市一個小小嘅角落。係一間食物好味,又有街坊親切感嘅餐廳🥰我食嗰日老闆仲同班學生哥一齊唱李克勤嘅「紅日」🤣🤣餐廳變K房🤣🤣呢度有雞煲、烤魚同羊腩煲,全部都係任飲任食😝今次我揀咗中辣嘅招牌麻痺雞煲,係麻麻辣辣咁,醬汁香濃份量好大,雞煲一到就聞到好濃嘅香味,除左雞以外仲有好多配料,香氣撲鼻。雞肉仲keep 到肉汁,一啲都唔韌。呢到有幾款冷盤小食可以點,超級推介黃金皮蛋,麻辣醬汁配埋一齊好香口,食幾碟回到本😝火鍋配料都係常見食材,肥牛,五花腩,滑雞件等等。炸魚皮係脆卜卜,任食,點埋湯黎食一絕❗️My favourite 🤩