2019-08-16 65 瀏覽
小編最怕食調味過重既牛扒,但又好鍾意鐵板上個鐘炸炸聲,於是搵到大埔呢間算係低調既牛扒店。雖然呢間店位於太和花園附近既巷仔,但黎既人流都算多,小編食左兩個鐘以黎一直都有人等位,相信口碑唔錯!👍🏻😊先講番食材,有三款扒:牛柳、西冷、肉眼!而今次我就叫左西冷,因為西冷脂肪分佈比較平均,所以煎係上黎會比較香。😛😛等左一陣終於上碟,一黎聽到炸炸聲仲有好香牛油味已經流曬口水!一切落去發現質感仲好軟熟,果然仲係medium rare-medium既口感!食落去,完全無雪左好耐既冷凍味,而且肉質鬆軟,重點係見到師父係脂肪部分特登煎耐少少,令到脂肪既香油流番落成塊扒本身!最有驚喜既店舖自己研製既袖子燒汁!個燒汁食落好fresh同埋帶有少少甜味,配埋牛扒食真係好夾!加$25仲可以有三個side dishes tim!😋😋PS:至於幾多成熟,老闆有溫馨提示顧客。如果顧客想食到5成熟,咁就叫煮3成熟,因為要預埋鐵板上既餘溫。
先講番食材,有三款扒:牛柳、西冷、肉眼!
加$25仲可以有三個side dishes tim!😋😋