2024-05-26 489 瀏覽
同朋友好耐冇見,咁啱朋友住大埔,所以放工就搵朋友一齊食飯,朋友推介佢屋企附近嘅酒樓,佢話食物質素唔錯,一於去試吓👍🏻酒樓地方寬敞,而且光猛整潔,睇菜單原來而家都好多優惠做緊,好抵食,今晚想清淡一點,所以點咗孖寶:清蒸珍珠龍躉+欖角一字骨,仲加咗個海皇冬瓜盅,夠哂清潤☺️茗茶方面,我哋點咗香片,有淡淡的茉莉花香味道唔錯👍🏻欖角一字骨:豬排骨炸得剛剛好,外脆內嫩,外層的醬汁甜甜地加埋有欖角嘅香味,裏面既豬排骨香口之餘充滿肉汁,好正😊清蒸珍珠龍躉:原本以為只係細細條魚,估唔到咁大條,魚肉鮮甜多汁,而且調味做得好好,上面鋪滿蔥花用嚟撈飯一流👍🏻海皇冬瓜盅:份量超大,應該用咗原隻冬瓜,而且勁足料,材料有翠玉瓜、蓮子、蟹柳、鮮蝦同埋帶子,湯底清甜之餘仲充滿鮮味,啱晒而家天氣咁熱清潤一下😊朋友果然冇介紹錯,呢間酒樓好食抵食,而且坐得舒服👍🏻

茗茶方面,我哋點咗香片,有淡淡的茉莉花香味道唔錯👍🏻
朋友果然冇介紹錯,呢間酒樓好食抵食,而且坐得舒服👍🏻