大埔有好多隱世既美食店😋今日難得過嚟呢頭 ,終於可以試下呢間bookmark想食好耐既麻椒雞尋麻記(๑´ڡ`๑)✰⋆🐔招牌麻椒雞 $88 半隻麻椒雞係佢哋必食既招牌菜🏅本身自己都好鐘意食麻辣川菜同手撕雞,所以一路都好期待,果然冇令我失望🤩麻椒雞係現場即叫即撕,雞入面釀滿辣椒🌶️花椒等等多種香料,唔怪之得係店外都聞到陣陣香味。雞肉好juicy好嫩滑,小辣對我嚟講啱啱好,唔會太辣,但又好夠麻香,好惹味😋😋性價比高⭐️✰⋆🍖金牌肥腸 $32 肥腸係另一道招牌菜,食落新鮮完全冇怪味,好明顯有用心清洗過👍🏻滷水汁醃到好入味,肥腸咬落好軟好有口感,完全唔會韌,旁邊仲配左白雲豆解膩,所以食完都唔會覺得好油膩。✰⋆🐥檸檬雞爪 。藤椒鳳爪 $52🍋雞爪味道酸酸甜甜,好開胃🌶️藤椒鳳爪辣度適中,肉質好爽口彈牙,好好味,欣賞佢哋既雞爪鳳爪都已經去晒骨,食落好方便😆✰⋆🥓麻辣牛肉乾 $20老闆話係新品🆕仲叫我要配啤酒食🍺食完終於知點解🤣牛肉鮮嫩唔會好乾,香辣過癮,下酒菜一流!✰⋆🥒老醋青瓜海蜇頭 $20海蜇頭非常爽口,青瓜清脆,醋同蒜香汁調味得啱啱好,唔會過咸過酸,仲可以帶出海蜇鮮味👍🏻又一道好好味既開胃小食😋✰⋆

🐔招牌麻椒雞 $88 半隻

🍖金牌肥腸 $32

🐥檸檬雞爪 。藤椒鳳爪 $52

🥓麻辣牛肉乾 $20

🥒老醋青瓜海蜇頭 $20

🥗香辣笋尖 $20
老闆話佢哋選用既筍同平時出面食開嘅唔同,食落真係香嫩冇渣,同麻辣既醬汁一齊食好滋味😋

🍲上面咁多款小菜都睇得出店家既用心烹調製作👍🏻👍🏻老闆好nice係一間好有人情味既小店❤️下次想試埋麻香雞同其他涼菜🤩
外賣自取
  • 金牌肥腸