2024-10-15
仲有自家製牛骨髓牛油😳一向好少去大埔既我俾大西北朋友拉左我去試呢間 最近好多人食既OX steak lounge朝下勝🤣環境確實唔錯 英倫風格既裝修 有別於以往扒房既拘謹 成餐廳都食得好舒服自在👍🏻今次試左一個tasting menu同埋set dinner 價錢分別係$598同$398佢地係主菜唔同 同埋tasting menu 會有多一個dessert 我地就可以每樣都試d啦🤗▪️自家製牛骨髓牛油包咁個自家製牛骨髓牛油幾有特色 牛油比平時既香同更加滑▪️煙三文魚沙律煙三文魚搭配沙律菜 口感清新▪️凱撒沙律 (雞):雞肉嫩滑配上芝士片 醬汁濃郁👍🏻 ▪️牛肝菌野菌忌廉湯 牛肝菌既香味夠濃厚又creamy 飲落又唔會膩▪️龍蝦湯食西餐最鐘意飲既龍蝦湯如果再濃返d就更加perfect😍▪️香煎比目魚配檸檬牛油汁比目魚煎到剛剛 外脆內嫩,配埋檸檬牛油汁 酸酸甜甜幾醒胃👍🏻▪️黑松露鵝肝威靈頓牛柳 牛柳嫩滑多汁 有別於以往既靈頓牛柳 呢到係加上鵝肝同黑松露 味道又幾夾👍🏻佢既portion亦預得好好 太大舊會食唔晒 太細舊又唔夠喉🤣▪️心太軟一野cut開個暖笠笠既心太軟,入面既流心朱古力再配埋雪糕相信真係冇
仲有自家製牛骨髓牛油😳
如果再濃返d就更加perfect😍
▪️香煎比目魚配檸檬牛油汁
▪️黑松露鵝肝威靈頓牛柳
▪️心太軟
一野cut開個暖笠笠既心太軟,入面既流心朱古力再配埋雪糕
相信真係冇咩人可以抗拒到🥹