2016-08-23
今年我生日,朋友想同我搞生日會,有成13個人,諗左好耐都唔知應該邊度搞好。我又唔喜歡去唱k 飲酒party,我地又嘈,又想要一個area比我地嘈一下。最後朋友介紹左一間餐廳比我,佢叫Amour Green,新開既,一開始都會擔心質素,但都同佢地傾下先啦。用whatsapp同佢地傾菜單,佢地有一份叫party set,好似到會咁。但食物既類別比較高質(唔係食三文治,菠蘿腸仔果d…)一位位咁收錢,十位去,收十位錢,而且佢唔限時,價錢仲幾合理,所以就試試。先分享菜單比大家睇:*凱撒沙律*汽水/綠茶果汁/先生 任飲*頭盤 (4選3)德國腸拼盤鵝肝多士班馬火腿伴密瓜吉烈炸蠔*主菜一 (4選2)黑松露野菌意大利飯菠菜汁忌廉三文魚意大利粉紅海蝦意大利粉鮮蝦磨菇墨魚麵*主菜二 (5選3)蒜香牛柳粒醬燒豬肋骨香草煎羊架香煎龍脷柳芝土煙肉焗雞胸甜品特別想講講以下幾樣食物,真係唔錯!黑松露野菌意大利飯煮得好好食,味道好好,好香cream味道,食完一啖,會好想再食落去,而且好軟,入口覺得好幸福。菠菜汁忌廉三文魚意大利粉配料上有很多三文魚,配合意粉來食,口感很好,意粉煮得岩岩好,唔會太淋,亦唔會過重既cream
先分享菜單比大家睇:
*凱撒沙律
*汽水/綠茶果汁/先生 任飲
*頭盤 (4選3)
德國腸拼盤
鵝肝多士
班馬火腿伴密瓜
吉烈炸蠔
*主菜一 (4選2)
黑松露野菌意大利飯
菠菜汁忌廉三文魚意大利粉
紅海蝦意大利粉
鮮蝦磨菇墨魚麵
*主菜二 (5選3)
蒜香牛柳粒
醬燒豬肋骨
香草煎羊架
香煎龍脷柳
芝土煙肉焗雞胸
甜品
特別想講講以下幾樣食物,真係唔錯!
配料上有很多三文魚,配合意粉來食,口感很好,意粉煮得岩岩好,唔會太淋,亦唔會過重既cream味。
吉烈炸蠔味道十分好,首先,不會炸得over左,你咬落去,仲有蠔既汁留出黎,但大家要小心熱呀~哈哈。
而餐廳仲有心地配上海膽,炸得香香的吉烈蠔,再加上一份甜美的海膽味道,口感豐富。
不會太油膩,配上一塊多士,岩岩好可以令味道更有層次,表面再加上黑松露,整體感覺再升lv~haha
總括:呢間餐廳好岩開一d 10幾人party,全部人食飽,好開心,環境都好,而其實我見到當日有d情侶兩個人黎食飯,一樣好岩。
下次試下兩個人黎食,又食到d咩先。
題外話/補充資料:
環境好方便,旺角站行五分鐘左右。