2017-06-25
佐敦開左間食手工漢堡和美式西餐的餐廳叫bigger burger,堡如其名,好大份量,好大件漢堡扒。款款漢堡套餐都吸引,最後選了食藍芝士煙肉安格斯漢堡,被大大塊安格斯牛肉吸引住。烘得好熱的麵包加上牛油,用上美國安格斯牛肉每日人工手打的,十分juicy,肉香味味甚濃,用手壓一下有肉汁爆出黎,超多汁呀~最主要是即點即整哦個包仲夾左鮮味煙肉,感覺煙肉和安格斯漢堡扒是絕妙配搭,加上用的藍芝士醬調味,好特別的風味,好有TOUCH下的感覺,但總體平衡的很好呢。整個漢堡好厚好高,真的大口也吃不下呢,可以選擇用刀叉來吃,好像食扒一樣。除了大漢堡,還有沙津菜伴碟。加+$25,可選大大份量的瘋薯,個人較喜歡食辣,就揀左墨西哥辣肉醬薯條,薯條熱辣辣好脆,又酸又辣勁正。鐘意飲啤酒的人還可以+$25將餐飲升級為英國手工啤酒,有4款可以選哦。除了漢堡餐,還有西餐哦,點了超經典的美國BBQ醬燒豬仔骨。一上來好驚喜,因為佢好大件好厚肉。自家製的BBQ醬非常惹味,夠哂濃味。切開肉質鬆化,燒得也很香口。配上炸薯條吃得好滿足。這麼大份才$138,真是好抵。又以優惠价加了個經典小食拼盤,食到飽飽。個漢堡主題餐廳係勁正,好多人
除了漢堡餐,還有西餐哦,點了超經典的美國BBQ醬燒豬仔骨。
又以優惠价加了個經典小食拼盤,食到飽飽。
個漢堡主題餐廳係勁正,好多人幫襯,加上小店不用加一,其實好抵食。