2024-09-20 603 瀏覽
今晚小編身子不適無咩胃口,決定一行2人快食左個牛腩麵 。叫左2個套餐一個清湯牛腩刀削麵+ 菜同香蔥雞排拌麵 +炸魚餅 。清湯牛腩刀削麵,牛腩件件都大大件,唔似平時我食開既潮州牛腩麵鋪 。牛腩連少筋位爽口,湯濃,仲有一大舊好甜既白蘿蔔,好想整多舊 ,刀削麵伊韌仲有咬口,係我鐘意既軟硬度 。香蔥雞扒拌麵,豉油底撈左麵,食之前再撈埋d 香蔥,又有咸味又有香蔥味 。雞排軟淋香口 。台灣麵幾有咬口,口感唔錯又掛到啲醬汁 。個麵再跟左一個紫菜湯,少少鹹味,濕吓個嘴無咁乾 。墨魚餅香口彈牙熱辣辣有2件 ,幾好食😋📍 元州牛肉麵長沙灣元州街498號青華閣地下I號舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處 #假日好去處 #搵食好去處 #長沙灣搵食 #長沙灣美食 #元州牛肉麵

📍 元州牛肉麵
長沙灣元州街498號青華閣地下I號舖