2021-01-10 1063 瀏覽
疫情搞到日日係屋企咁滯,勁想食車仔麵,於是就同老公碌下外賣app睇下屋企附近有咩車仔麵店可以試😍 而呢間任你點勁多配料揀,令到我既選擇困難症又嚴重左💛 可能係用外賣app 既關係, 佢d配料唔算平,12-23蚊一樣配料。我最後揀左水餃咖喱魚蛋生菜粗麵跟清湯加腩汁,而老公揀左花膠蘿蔔牛柏葉薯粉跟清湯加腩汁😍 等候時間唔係好耐就送到屋企了,可以一解我對車仔麵既掛念🥰🥰d麵同個d湯汁係分開嘅,而配料就浸住左。湯汁仲係好夠熱,我已經心急仔咁倒埋我d粗麵落去😋麵既質地岩我口味,硬硬地有d咬口。我最愛既餃子有2大隻,佢地係韮菜豬肉餃嚟,味道唔錯,都幾新鮮下,可惜浸淋左💔 而d咖喱魚蛋都算大粒,都彈牙嘅,不過又係浸到d咖喱汁味落左個湯汁度,變左魚蛋相對冇咁重咖喱味😅生菜可以多少少就好了😋😋老公個碗鮑汁花膠勁大舊,仲要有2大舊,佢比左舊我食😍😍😍 花膠好入味又勁大隻,我食完一舊就已經飽飽地,好抵食。 而牛栢葉就夠爽脆,不過就唔算大舊同量唔多,細細舊咁容易咀嚼😋 下次要試埋佢個墨魚餅同魚肉春卷得😍😍
下次要試埋佢個墨魚餅同魚肉春卷得😍😍

2021-01-03