2022-10-14
HAND3AG (觀塘) @hand3ag 📍:觀塘開源道64號源成中心地舖🚗:觀塘地鐵B2出口 步行1分鐘📞:+852 3956-4717💲:~HKD120/head for tea Food quality✔️:蝦兵蟹將鐵板三文治、自選沙律 5款配料👌🏼:蜜桃薑茶、伯爵茶鮮奶、自家製蟹肉忌廉餅❌:歐陸監獄鐵板三文治總結:😋一間呢年不斷擴充專做鐵板三文治🥪嘅餐廳 另外仲有啲小食 通心粉/燉飯 吐司 沙律 窩夫 價錢合理 路過充飢嘅輕食之選👍🏼😋鐵板三文治🥪係佢嘅招牌 有8種款式 比較推薦蝦兵蟹將 雖然$68有點少貴 但比嘅料好足 麵包🥯厚比我想像中好食 軟殼蟹炸得脆且大隻 一啖食唔哂 最喜歡係佢配埋啲牛蒡好易入口 唔錯😋另外見佢沙律🥗吧幾吸引 選擇有27款 醬汁都有6款 種類好多 說實話沙律都係貴嘢嚟 5款 $68真心抵食 今次試咗烤葵花籽 豬手 西蘭花 鷹嘴豆 火腿 排名就有分先後 葵花籽就必落嘅 而豬手有驚喜值得一試‼️😋呢間要讚下佢外賣三文治嗰包裝做得幾好 我見佢之前盒裝被人彈易焗濕整淋嗰包之後都好快換咗包裝 宜家喺香港揾嗰真係會聽人意見再改善都唔係件易事 呢個行為都值得一like
📍:觀塘開源道64號源成中心地舖
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行1分鐘
📞:+852 3956-4717
💲:~HKD120/head for tea
Food quality
✔️:蝦兵蟹將鐵板三文治、自選沙律 5款配料
👌🏼:蜜桃薑茶、伯爵茶鮮奶、自家製蟹肉忌廉餅
❌:歐陸監獄鐵板三文治
總結:
😋呢間要讚下佢外賣三文治嗰包裝做得幾好 我見佢之前盒裝被人彈易焗濕整淋嗰包之後都好快換咗包裝 宜家喺香港揾嗰真係會聽人意見再改善都唔係件易事 呢個行為都值得一like👍🏼 另外就係温度都keep到 唔錯
🤔️自家製蟹肉忌廉餅出面層炸粉薄 入面料好多同足 時間都控制得啱啱好 可惜敗筆係嗰粉漿忌廉味太重 完全蓋過哂蟹味 話哂$38/3件 咁就有返啲要求🥲
🤔️飲品叫咗蜜桃薑茶同伯爵茶鮮奶就正常發揮 杯伯爵茶鮮奶都幾好飲 出乎我意料係有伯爵茶味嘅 可惜價錢偏貴🤫
🤔️環境走型格美式風 燈光好足 喺門口落完單就會好似foodcourt畀部機你 到時到候響就去拎餐
😨歐陸監獄鐵板三文治就唔太建議 畀我感覺 好似食咗嗰all day breakfast 餡料嘅三文治咁 奇奇怪怪 肉丸薯餅通心粉嘅配搭就個人唔識欣賞❌
😨個人意見 麵包揀咗太厚嘅 仲要上下兩塊 真係口細啲都食唔到 利申口大都食到捩咁棄 話事話呢幾年啲包愈嚟愈多層 其實有冇啲practical真係一口食到層層滋味嘅真·burger 求介紹🙏🏼