2014-06-15
今日好多朋友一齊去食飯之後當然要食埋糖水先係完美既結局,我自己就食左依個芒果涼粉,如果天氣熱食依個真係一流,涼粉還面有少少沙冰,一黎到個下真係嚇親我,D芒果粒比出面既大到好鬼誇張,好似已經有成個芒果係到,而且D芒果夠新鮮,又甜又多汁,之後仲有D芒果汁加埋少少花奶,好好味,係個底到係有涼粉既,超大份呀,好彩同朋友SHARE,唔係一定食唔哂。之後就係朋友揀依個焗芋頭西米布甸,依個聽個名就覺得好吸引喇,因為我都幾鍾意食依個,話明係焗,當然要等番幾十分鐘咁既時間,焗完出黎真係幾靚,出面既西米粒焗到好似金黃色,一悶一閃咁真係睇到都想食,面頭個層都幾好食,第一啖就已經食到入面已好香芋蓉,糊狀既芋蓉都食到好棉,有好香既芋頭味,一熱一凍,好正,不過依個好飽肚。