2023-01-28 115 瀏覽
🥚蛋美好鍾意醉雞🥺🫶🏻.石硤尾白田街市裡面有間賣杞子辣/醉嘅涼拌近排好多人寫🫶🏻今次係特登嚟買個外賣翻屋企😛🤍店舖款式都幾多最吸引嘅除咗係店主自家製杞醉汁😻❣️.1️⃣杞醉無骨雞米飯(💰$60)杞醉無骨雞係呢間舖頭嘅招牌菜❣️最鍾意佢個份量🤩✨雞肉大大塊十幾件分量十足‼️🥹無骨雞啖啖都係肉冇乜肥膏亦都好入味🥺自家製杞醉汁酒香幾出👍🏻仲有大量杞子同蟲草花🥺用料一啲都唔馬虎🥺🤍2️⃣杞辣雞腎胡麻撈麵(💰$45+6)雞腎又係同無骨雞一樣勁大碗✨🤩杞子辣醬偏麻平時鍾意食辣嘅一定要試😻‼️胡麻撈麵略嫌醬汁相對冇咁出🙉不過有好有唔好~好嘅係襯辣味涼拌唔會覺得單調乏味🤍唔好嘅就係淨食麵就冇咁過癮啦~3️⃣杞辣雲耳(💰$25)雲耳爽口又大份係平時譚仔嘅三四倍🥹 麻辣食完唔會太麻同食得好辛苦🤍用嚟送飯一流😻✨$25真係好抵一定要試❣️4️⃣杞醉花甲(💰$68)想食花甲記得早一日打去預訂🤍花甲份量唔算好多但係配上杞子醉酒汁都幾入味😍花甲肉質爽口🫶🏻個人嚟講覺得買花雕酒系列一定唔會失望❣️😛.📍 杞醉 (石硤尾)石硤尾白雲街白田商場LG3樓街市MK07號舖🤍.#蛋美在石硤尾 #香港美食 #石硤尾美食 #石硤尾 #西式 #港式 #涼拌
🥚蛋美好鍾意醉雞🥺🫶🏻
1️⃣杞醉無骨雞米飯(💰$60)

2️⃣杞辣雞腎胡麻撈麵(💰$45+6)

3️⃣杞辣雲耳(💰$25)

4️⃣杞醉花甲(💰$68)
📍 杞醉 (石硤尾)
石硤尾白雲街白田商場LG3樓街市MK07號舖
🤍[7/10]
#蛋美在石硤尾 #香港美食 #石硤尾美食 #石硤尾 #西式 #港式 #涼拌 #醉雞 #雞腎 #杞子 #hongkongfood #花甲#花雕酒#麻辣 #雲耳 #美食分享 #必食之選 #蟲草花 #胡麻 #白田 #街市 #蛋美吃醉雞 #自家製 #家常便飯