2022-06-01 41 瀏覽
黎附近行街又想揾小店支持下,上OR 見到都幾多人推介呢間工廈區嘅小店,就上黎試下。呢間餐廳嘅地方都算就腳唔難揾,雖然大廈入面睇落比較簡陋,但餐廳自己嘅裝修就好用心,食客見到都食得開心餐廳員工非常主動同埋用心咁介紹餐廳嘅菜式,用嘅食材,甚至連日本餐廳嘅傳統都會講解埋。通常如果唔係餐廳職員介紹的話,自己去到唔同嘅餐廳都會唔經意地叫返差唔多嘅野食,但有推介嘅話就可以比自己試下唔同嘅菜式,都係一個好好嘅體驗,唔好咁悶~特別值得一提係呢店好注重衛生,餐廳會提供酒精紙比每個客人,而且枱面就有酒精比大家消毒用~今次餐廳職員就推介左呢個季節空運刺身盛比我地,裡面比較特別嘅係胡爐鯛。睇黎比師傅刀功精湛,鯛魚初得薄薄一片,食落爽口彈牙,仲有另外配上嘅柚子豉油,食落更加清新。其他嘅刺身就好厚切。我最愛嘅就係帶子,但估唔到油甘魚都好有驚喜!香桃蟹籽沙律,份量唔算好多但價錢相宜。依家天氣熱到都冇咩胃口,食沙律清新解暑最岩~最後黎個鍋燒烏冬,有炸蝦同炸雞做配菜,不過上枱要快D食左先如果唔係就浸到淋晒~簡簡單單家常味道