今日同朋友喺深水埗度行街,行到去西九龍中心見到6樓有一個小型嘅food court,一直以來都久仰和順記嘅大名,出名食雞髀,咁岩見到係呢個food court開左,就一試啦,真係令人有驚喜!🍗生炸雞髀王配煎蛋撈麵呢個生炸雞髀係用心製作,佢嘅肉質入味。因為係即炸,我地都等左15分鐘左右,雞皮真係炸到金黃酥脆,雞肉外脆內嫩口感,加上雞髀比我嘅手掌仲要大,真係好飽肚,同埋抵食!而撈麵亦可以選擇自己合適嘅辣度,今次我叫咗小辣,調味非常合適,每條麵都有醬汁,而撈麵上有一隻太陽蛋,食嘅時候係流心,連細節都係用心製作!🍗神級雞髀王配韓國薯仔拉麵神級雞髀王同生炸雞髀一樣咁好食,即叫即責,肉質Juicy同嫩滑!而韓國薯仔拉麵就係自己落調味粉,面質韌度適中,太陽蛋一樣做得咁出色,雞髀加拉麵夠哂飽肚!🐤蜂蜜芥末炸雞估唔到呢間分店有韓式炸雞叫,表皮炸得非常香脆,肉質嫩嫩滑多汁,最出色係佢嘅蜂蜜芥末醬,甜中帶辣,加埋兩嚿炸過嘅年糕,外脆煙靭,好好味!🍹鮮百香果多多百香果飲得出係用新鮮水果製作,再加埋適量嘅多多,每啖都有百香果肉,亦都唔會比多多嘅味道搶走咗,呢杯飲品大力推薦!🧋珍珠奶茶奶茶茶底茶味濃郁,加上珍珠非

🍗生炸雞髀王配煎蛋撈麵

🍗神級雞髀王配韓國薯仔拉麵

🐤蜂蜜芥末炸雞

🍹鮮百香果多多

🧋珍珠奶茶
奶茶茶底茶味濃郁,加上珍珠非常煙靭,好飲!
  • 蜂蜜芥末炸雞
  • 生炸雞髀王