2018-05-30
荃灣 大丼屋自從旺角開左一間專食巨型丼飯嘅餐廳,呢個大丼嘅熱潮就停不了!知道近日荃灣百悅坊新開一間丼飯專門店,我即刻捉埋男朋友黎試!😆環境寬敞簡潔,裝潢好有日式風味,加上舒服嘅木造桌椅,彷彿置身日本🇯🇵!巨型富士山丼 $188二話不說就點左個招牌,雖然價錢有點貴,但份量的確好多,食材都係貴價嘢。有海膽、三文魚籽、呑拿魚蓉、大牡丹蝦、鮮蟹肉。飯粒採用珍珠米,整體黎講好豐富,更重要係剌身夠新鮮,的確值得推介!👍🏻燒牛肉爆丼 $88男朋友點左燒牛肉爆丼,賣相一流呀🤩牛肉比想像中厚,亦好大塊,汁香濃美味,加上鮮雞蛋,撈飯食真係正爆🔥芝士蟹籽厚燒玉子 $28果然厚身,味道甜甜的,都幾飽肚。芝士厚燒玉子 $28男朋友係「玉子大王」,所以佢瘋狂點玉子😂芝士年糕 $26我的至愛❤️ 芝士年糕溫熱軟糯,必點!炸豆腐 $22今餐實在太豐富,期待下次再來食其他野😊
巨型富士山丼 $188
燒牛肉爆丼 $88
芝士蟹籽厚燒玉子 $28
果然厚身,味道甜甜的,都幾飽肚。
芝士厚燒玉子 $28
男朋友係「玉子大王」,所以佢瘋狂點玉子😂
芝士年糕 $26
我的至愛❤️ 芝士年糕溫熱軟糯,必點!
炸豆腐 $22
今餐實在太豐富,期待下次再來食其他野😊