2018-07-31
早排因為要幫媽咪喺裕華買少少嘢而出咗佐敦,任務完成就諗住簡單喺澳牛整個常餐。咁啱見到對面有間新新哋食Burger,一於試一試新嘢。呢度裝修格局好懷舊,MENU上有好多款嘅Burger㨂!另外仲有啲小食、飯/意粉類同飲品。我地分別叫咗檸檬蜜糖酸忌廉薯條,炸軟殼蟹蝦漢堡同埋牛肝菌意大利飯。檸檬蜜糖酸忌廉薯條 $36薯條熱辣辣,而個蜜糖酸忌廉醬係另上既。呢個醬好好味,蜜糖同酸忌廉味道好夾,我啲拎埋黎點漢堡配既薯條,最後係一滴不漏咁比我哋點晒。.炸軟殼蟹蝦漢堡 $118因為朋友唔食牛,所以㨂咗呢一款漢堡。呢個漢堡份量好大,兩個人SHARE食啱啱好。入面有鮮蝦、菜、蕃茄同軟殼蟹,一旁仲會配上好多薯條。漢堡包皮煎香咗,配上佢炸軟殼蟹酸甜汁,口感都幾清新,係女仔會喜歡既味道。牛肝菌意大利飯 $118好香既菇菌味,再加埋面頭加咗少少香草碎,意大利飯本身質地好杰身,菇味愛好者可以試吓。
. 炸軟殼蟹蝦漢堡 $118
因為朋友唔食牛,所以㨂咗呢一款漢堡。呢個漢堡份量好大,兩個人SHARE食啱啱好。入面有鮮蝦、菜、蕃茄同軟殼蟹,一旁仲會配上好多薯條。漢堡包皮煎香咗,配上佢炸軟殼蟹酸甜汁,口感都幾清新,係女仔會喜歡既味道。 牛肝菌意大利飯 $118